Utilitza sistemes d’il·luminació i bombetes de baix consum

La primera mesura a posar en pràctica per a millorar la teva eficiència energètica, com no podria ser d’una altra manera, resideix a substituir la totalitat de les bombetes de la teva llar per sistemes d’il·luminació de baix consum.

Tingues en compte que el consum generat en aquest sentit, encara que a nivell individual pugui resultar irrellevant, suposa al voltant del 20% del teu consum energètic domèstic.

Aposta per productes amb una alta eficiència energètica

Encara que sí que és cert que aquest tipus d’electrodomèstics i aparells elèctrics i electrònics impliquen un major desemborsament en la seva adquisició, aquesta opció pot considerar-se, sens dubte, com la millor mesura per a reduir el teu consum i, al mateix temps, millorar notablement l’eficiència energètica del teu habitatge.

Perquè et facis una idea del que pots arribar a estalviar amb aquesta decisió, la diferència de consum entre un electrodomèstic A+++ i un altre amb etiqueta energètica D pot arribar a ser de fins a un 80%.

Instal·la sistemes que contribueixin al control energètic del teu habitatge

En l’actualitat, a més dels increïbles beneficis que t’ofereixen les instal·lacions domòtiques per a habitatges en aquest sentit, pots trobar en el mercat nombrosos equips dissenyats específicament per a millorar l’eficiència energètica de la teva llar, com són els temporitzadors, els sensors de presència, els sistemes reguladors d’intensitat lumínica o els termòstats intel·ligents.

Analitza la possibilitat de millorar l’aïllament energètic del teu habitatge

Per a finalitzar, volem recomanar-te que estudiïs la possibilitat de revisar les condicions en les quals es troba l’aïllament tèrmic del teu habitatge i, en cas que detectis deficiències, inverteixis en les millores necessàries per a aconseguir la seva optimització.

Tingues en compte que, en la mesura en què aconsegueixis que la temperatura en el teu habitatge es mantingui constant, tant en termes de calor com de fred, menor serà la teva necessitat de garantir aquestes condicions de manera artificial, a través de la utilització de sistemes de climatització.